Kultahippufinaali ilma-aseilla 8.-9.4.2017 Savonlinnassa

Kultahippufinaalissa Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa kilpailtiin viikonloppuna 8.-9.4.2017 ilmakiväärin ja -pistoolin Kultahippusarjojen mestaruuksista.

Ampumaurheiluliiton vuoden suurimmassa lasten ja nuorten tapahtumassa eli ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa oli mukana 300 nuorta urheiluampujaa, jotka edustivat 43 seuraa ja ammuttiin kaikkiaan 371 suoritusta.

MyA:n juniorit saavuttivat yhden kultamitalin ja yhden pronssimitalin sekä useita hyviä sijoituksia henkilökohtaisissa kilpailuissa lauantaina. Näiden lisäksi MyA:n nuoret saavuttivat joukkuehopeaa sunnuntaina ammutuissa joukkuekilpailuissa.

Lili Kemppi (MyA) voitti 12HT-sarjan tuloksella 197 p, voitto ratkesi kolmen napakympin erolla toiseksi tulleeseen IMASin Kaapo Torkkoon (17-14). Samassa sarjassa MyA:n Iiris Finne sijoittui seitsemänneksi ja Ursula Finne kahdeksanneksi, molemmilla tulos 195 p.

14HT –sarjassa neljänneksi sijoittui tuloksella 299 p MyA:n Topi Juonoja, mutta hävisi kolmella napakympillä KuusA:n Lauri Tyllille (26-23) ja kuudes oli Santra Mauno.

14VT -sarjassa MyA:n Vilma Huhtanen oli 7. tuloksella 281.

Joukkuehopeaa

Joukkue (Iiris Finne, Ursula Finne ja Lili Kemppi) ilmakiväärin 12HT-sarjassa.

Sarjassa 14HT MyA:n joukkue (Rasmus Finne, Topi Juonoja, Santra Mauno) viides.

Ilmakiväärin 14VT-sarjassa MyA:n joukkue (Vilma Huhtanen, Niki Myllylä ja Siiri Petäjäsaari) sijoittui yhdeksänneksi.